Съдът остави в руски арест американския военен Гордън Блек

24 май 2024 07:19  |  Света
Съдът остави в руски арест американския военен Гордън Блек

Приморският областен съд остави в ареста американския военен Гордън Блек, който беше арестуван по обвинение в кражба във Владивосток, съобщи ТАСС. Жалбата на адвоката на Блек беше оставена неудовлетворена.

„Апелативният съд постанови: решението на Первомайския районен съд на Владивосток от 3 май по отношение на Гордън Блек се оставя непроменено, жалбата не се удовлетворява“, каза председателят на съда.

Преди това адвокатът подаде жалба срещу решението за ареста на Блек. Тя не беше съгласна, че като остане свободен, Блек може да избяга. Самият обвиняем обяснява в жалбата, че няма намерение да бяга от страната и е готов да живее с половинката си. В същото време на срещата той отбеляза, че в момента няма пари да напусне страната.

Както заяви прокурорът на срещата, съдът е проверил информацията за самоличността на Блек. Той пристигна на територията на Руската федерация с еднократна виза с ограничен срок на валидност. В същото време членовете на семейството му – съпругата и детето му – са в САЩ, така че той няма връзки в Русия, които биха могли да го задържат в страната.

Разследването обвини Блек в кражба със значителни щети (клауза „с“, част 2 от член 158 от Наказателния кодекс на Руската федерация). Обвиняемият се е признал за виновен и сътрудничи на следствието. Блек е щабен сержант в американската армия. Както по-рано съобщи пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Приморския край, той е бил разположен в Република Корея и след като е приключил службата си, е отишъл във Владивосток, за да посети рускиня, с която е имал романтична връзка.

Според полицията в Приморие сигнал за кражба е подаден от местно момиче, познато на Блек. Запознават се в Република Корея, където тя работи. Връщайки се във Владивосток, момичето продължило да общува с младия мъж онлайн, но когато пристигнал в Приморския край, двойката стигнала до конфликт. След като Блек си тръгнал, приятелката му установила липсващи пари и се обърнала за помощ към органите на реда. Полицията открила заподозрения за кражбата в един от хотелите в града. По това време той вече бил закупил самолетни билети и възнамерявал да лети към дома. Сега мъжът е задържан в следствения арест на Федералната пенитенциарна служба на Русия в Приморския край.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО