Времето днес, прогноза за събота, 25 май: Слънчево, превалявания с гръмотевици на места в планините

25 май 2024 03:04  |  България
Времето днес, прогноза за събота, 25 май: Слънчево, превалявания с гръмотевици на места в планините

Днес ще бъде слънчево, предаде БНТ. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието, в София – около 23°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България – умерен вятър от североизток.

И край морския бряг ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има мъгла. Максимални температури ще са между 20 – 23°. Температурата на морската вода е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 – 4 бала.

И в планините ще е слънчево, но през втората половина на деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. През следващите дни на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; около и след обяд има условия за локални интензивни явления и градушки. Максималните температури ще бъдат от 19 – 20° до 25 – 27°.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО