Шави Ернандес напуска Барселона със „спокойна съвест“

25 май 2024 17:34  |  Спортни
Шави Ернандес напуска Барселона със „спокойна съвест“

Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви в събота, че е „благодарен“ за това, че е успял да осъществи мечтата си да води „отбора на живота си“ и увери, че си тръгва със „спокойна съвест“. Това стана на пресконференцията преди последния мач на тима за сезона срещу Севиля в Ла Лига.

„Имам спокойна съвест. Като цяло съм доволен, свършихме добра работа, въпреки че през този сезон не постигнахме целите си. Няма проблем. Доволен съм, благодарен“, каза специалистът, цитиран от БТА.

Президентът на клуба Жоан Лапорта взе решение в петък да отстрани от поста бившия футболист на тима, няколко седмици след като го увери, че може да бъде спокоен за последната година на договора си. Шави вече бе обявил през януари, че ще напусне поста си след края на сезона, но президентът бе успял да го разубеди.

Шави бе категоричен, че е „горд със свършената работа“, въпреки нулевия сезон, който бе по-скоро разочароващ. „Не беше лесно заради ситуацията, в която се намира клубът“, увери той за финансовите проблеми на Барса.

Шави увери, че е „благодарен“ на Лапорта и Административния съвет на клуба, които са му позволили да води „отбора на живота ми“ и се надява да се върне в Барселона един ден, независимо от поста, който ще заеме.

„Те взеха това решение, мислейки за клуба и за факта, че има нужда от промяна в ръководството. Аз мога само да приема това решение и го уважавам“, каза още треньорът

Шави е истинска легенда на Барселона, като е изиграл 767 мача с фланелката на отбора, редом до Лионел Меси и Андрес Иниеста. Той е спечелил осем титли с тима, както и четири пъти Шампионската лига.

Според испанската преса той ще бъде заменен от бившия селекционер на Германия Ханзи Флик, с когото ръководителите на Барселона вече имат споразумение.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО