Снимки: Група “Червена шапчица” при ЦДГ „Надежда” отпразнуваха своята първа зрялост

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

decsПрез последната седмица на месец май в ЦДГ”Надежда” се организираха празнични дейности за изпращане на децата от подготвителните групи. На 30 май 2013 година децата от група „Червена шапчица” с учителки Станка Николова и Жулиета Георгиева казаха „Довиждане” на своята любима детска градина на тържество с почерпка, на което пяха и танцуваха, веселиха се от сърце. Четири години отлетяха като миг в игри и забавления, в игрите децата научиха много неща за света около нас и закономерностите в него, пораснаха и станаха отговорни , любопитни и любознателни . И всичко това под нежните грижи и напътствия на родители и близки, на учителите в детската градина. Те ги обгръщаха с внимание и обич, с нежност и топлина, подкрепяха детските им мечти и бяха техни верни приятели.

Но порасналите деца трябва да отидат в училище и времето за раздяла настъпи. За да са весели и запомнящи се последните дни в детската градина , на 23.05. 2013 се организира екскурзия до детски развлекателен център в град Сливен, където лудуваха и се забавляваха на воля. На 27 май беше празничния концерт на детската градина, посветен на 1 юни и на изпращането на децата в училище, на който всяка група показа танц или песен, а децата от група „Червена шапчица” имаха много участия като най-големи. Бъдещите първокласници се разделиха официално с детската градина, по-малките отправиха поздрави за тях, директорът на детската градина Мария Какърова в специалното си обръщение към тях им пожела да са щастливи първокласници, за радост на своите семейства.

В деня преди тържеството децата посетиха читалището и разгледаха изложба на децата от школата по изобразително изкуство. Посетиха и разгледаха богатата експозиция в Археолого – етнографския музей, град Елхово.

На 30 май децата със своите родители и учители бяха на организирана почерпка в ресторант „Дъга”. На всички присъстващи те доставиха много радост , впечатлиха родителите си със знания, артистичните, музикалните и танцовите си умения. Учителките бяха подготвили подаръци за децата – колажи от снимки от четирите години заедно, като им пожелаха „На добър час” и завинаги да съхранят спомените за безгрижното детство и веселите дни в Целодневна детска градина „Надежда”!

В края на събитието родителите на децата от вече бившата група „Червена шапчица“ подариха подаръци на двете учителки Николова и Георгиева и споделиха: „Свърши детската градина, вече ще сме в първи клас, бързо времето отмина с чудни спомени за нас. А учителките мили ще ги помним цял живот – и за труд и за веселие вдъхнаха ни те любов. С пожелание за всяка глътка ароматно кафе да си спомняте за едно дете. Под вашите грижи израснаха в песни, закачки и игри, но сега като птички ще отлетят за да увеличат знанията получени от вас, когато отидат в 1 клас. Благодарим Ви!!!“[nggallery id=“1037“]


Статията е публикувана на 30 май 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА