Ивелин Михайлов: Няма руски инвестиции в проекта „Величие“

15 юни 2024 06:04  |  България
Ивелин Михайлов: Няма руски инвестиции в проекта „Величие“

,,Няма да съм депутат, трябва да има хора, които да работят долу с хората, иначе ръководители много, но няма кой да свърши работата.“

Това заяви пред Евроком бизнесменът Ивелин Михайлов от ПП ,,Величие“.

Партията бе изненадата на проведените избори 2 в 1, след като стана седма политическа сила.

Националната агенция по приходите стартира проверки срещу лицата на партия „Величие“. Данъчните започнаха във вторник нови проверки на фирми, свързани с Ивелин Михайлов в качеството му на основател на атракциона „Исторически парк“. Излязоха данни, според които близо 650 000 лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми, свързани с Михайлов.

По отношение на задълженията, бизнесменът коментира:

Реално е, имахме 300 хиляди лева текущи задължение, но ние сме ги покрили – от 6 фирми, в които участваме, всичките 300 хиляди лева задължения са покрити. Останалите 4 фирми са с декларирани приходи на работещи фирми, има лихва по закон, фирмите имат активи, плащат се данъци им.

Михайлов сподели, че атракционът „Исторически парк“ струва милиарди, ако трябва да го построи държавата или външна фирма.

,,Парите за проекта идват от оптимизирана работа, мои инвестиции, както и от други хора, акционери и от един постоянен процес на генериране на средства от търговска дейност. Продавам имоти, къщи“, сподели бизнесменът.

Михайлов разкри, че са грешни твърденията, че е подвел хора с пари.

По отношение на нападките, че партия ,,Величие“ е проруско движение, той коментира:

,,Няма руски инвестиции в проекта Величие. Твърдо казвам не, никакви руски пари не са ни давани. Ако някой руснак инвестира 5 млн. лева някъде и се договорим с него,ще ви дам договора, с който ги е инвестирал, няма да ги откажа, но не са ми предлагали никога.“

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО