Байдън отлетя от Пулия, каца на донорско събитие в Южна Калифорния

16 юни 2024 05:20  |  Света
Байдън отлетя от Пулия, каца на донорско събитие в Южна Калифорния

Президентът на САЩ Джо Байдън премина директно от срещата на върха на Г-7 в южната италианска област Пулия в Южна Калифорния за бляскаво събитие, на което ще събере дарения за предизборната си кампания, предаде Асошиейте прес, цитирана от БТА.

За целта президентът прелетя през девет часови зони и самолетът му кацна само за презареждане във Вашингтон.

В събитието в театър „Пийкок“ с 7100 места в Холивуд се включват и бившият президент на САЩ Барак Обама и актьорите Джордж Клуни и Джулия Робъртс. Очаква се гостите на събитието да бъдат интервюирани от популярния американски телевизионен водещ Джими Кимъл.

Звезди от шоубизнеса все по-често се включват в кампанията на Байдън, надявайки се да наберат средства за него и да стимулират поддръжниците си да излязат на изборите и да гласуват срещу опонента на Байдън – Доналд Тръмп.

На събитието в Холивуд сега се включиха и водещи демократи от Камарата на представителите, както и губернаторът на Калифорния от Демократическата партия Гавин Нюсъм.

Докато Байдън събира средства за предизборната си кампания, в конференцията за мир в Украйна, провеждаща се в Швейцария, САЩ са представлявани от вицепрезидента Камала Харис.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО