Не е изненада: Атанас Атанасов остава начело на „Демократи за силна България“

17 юни 2024 16:05  |  България
Не е изненада: Атанас Атанасов остава начело на „Демократи за силна България“

Както се и очакваше, Атанас Атанасов остава начело на ДСБ и като част от коалицията ПП-ДБ. Днес на свое заседание Националното ръководство на партията оцени резултатите от изборите като „сериозна загуба“, но с ,точнението, че става дума за загуба на коалицията ПП-ДБ.

И реши:

„Националното ръководство на Демократи за силна България, като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на Демократична България и партньорите ни от Продължаваме промяната за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание. Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 06.07.2024 г. , на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание“.

С това маньовърът за запазване на позицията на Атанас Атанасов начело на партията може да бъде отчетен като успешен. С какво това ще допринесе за евентуален успех в битката за избиратели, предстои да видим. Но с познати и сериозно изчерпани лица начело на партии, които се борят за промяна, едва ли ще се стигне далеч.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО