В Белград: Съществува реална заплаха за живота на президента

17 юни 2024 18:19  |  Света
В Белград: Съществува реална заплаха за живота на президента

Председателката на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес по повод публикувана телефонна кореспонденция между заподозрени членове на черногорски наркокартел, че обществеността не осъзнава каква опасност съществува за живота на президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Някои медии се държат така сякаш тази преписка по Скайп не съществува и че (Радое) Звицер не е казвал, че те ще ударят по Вучич, каза Бърнабич.

Радое Звицер е лидер на черногорската престъпна група Кавачки клан.

Пред телевизия Хепи председателката на сръбския парламент Ана Бърнабич заяви, че „(президентът) Вучич е единствената преграда пред черногорската мафия“.

„Заплаха за живота на Вучич съществува, докато Радое Звицер е на свобода“, оцени Бърнабич.

Според нея от публикуваната телефонна кореспонденция между заподозрените членове на черногорския наркокартел се вижда, че единственият сериозен и решителен борец срещу мафията на организираната престъпност е президентът на Сърбия. Бърнабич каза, че президентът Вучич „си е сложил главата в торбата, когато е обявил война на мафията“.

Тя цитира и изявление от публикуваната кореспонденция на заподозрените членове на наркокартела, което гласи: „Когато Вучич си отиде, ние ще можем да правим това, което правехме някога. Когато той си отиде, ще можем да управляваме не само Черна гора, но и целия регион“.

Бърнабич каза, че Вучич е единствената преграда пред тази мафия и добави, че те го атакуват чрез медиите.

По думите ѝ президентът Вучич е не само бариера пред организираната престъпност и мафията в тази страна и този регион, но и гарант за сигурността и стабилността на Република Сърбия.

Ана Бърнабич посочи още, че има фантастични новини за сръбските граждани. Тя даде пример с данни на Националната банка на Сърбия, според които до 10 юни в Сърбия са пристигнали над два милиарда евро преки чуждестранни инвестиции и добави, че това е с 9,6 процента повече в сравнение със същия период на миналата година.

„Имахме рекордна 2023 година и сега отново се надявам да продължи така до края на годината, обстоятелствата са трудни, но Сърбия наистина постига исторически резултати във всеки смисъл“, заяви Бърнабич.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО