Килиан Мбапе говори за политическата ситуация във Франция и призова да се гласува срещу десницата

17 юни 2024 18:34  |  Спортни
Килиан Мбапе говори за политическата ситуация във Франция и призова да се гласува срещу десницата

Капитанът на Франция Килиан Мбапе на последната пресконференция преди мача с Австрия говореше малко за футбол, политиката беше на преден план.

Във Франция тече предизборна кампания, след като френският президент Еманюел Макрон свика предсрочни парламентарни избори.

Най-добрият френски футболист Килиан Мбапе призова гражданите, особено младите, да не позволяват на крайната десница да дойде на власт. В емоционалното си обръщение Мбапе каза, че футболистите не трябва да се отделят от това, което се случва в света около тях, пише dsport.bg.

„Искам да съм горд да нося тази фланелка на 7 юли (когато се провеждат изборите). Не искам да представлявам страна, която не отразява моите ценности, която не отразява нашите ценности, вярвам и се надявам, че всички сме на една вълна. Ето защо не можем да се крием“, каза Мбапе и добави:

„Често се казва, че не трябва да смесваме политика и футбол. Съгласен съм, когато ситуацията е нормална, но когато ситуацията е такава, тогава е важно да се каже това. Това е по-важно от следващия мач. Надявам се, че хората няма да ми се сърдят, че казвам това, защото страната ни днес е в много сериозна ситуация.“

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО