ВСС уважи възражението на двама магистрати от Районен съд Елхово относно изготвените им комплексни оценки

Публикувано преди 11 години  |  Общество

sadВисшият съдебен съвет (ВСС) изслуша съдия Елена Тодорова – съдия в Районен съд гр. Елхово, във връзка с постъпило възражение срещу изготвената й оценка, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според магистратите – Тодорова няма дисциплинарни наказания. Била е изискана и допълнителна справка, по отношение на атестирания период. Най-същественият акцент във възражението за оценката от атестацията й е натовареността на магистрата.

Съдът в град Елхово, в който работи Елена Тодорова, е един от най-натоварените в страната поради многобройните дела с имигранти, които всекидневно пресичат границата ни с южната съседка Турция. В дадените досега оценки, няма конкретни критики. В мотивите на Комисията по предложение и атестиране, е имало предложение за намаляване на точките от оценката й.

Паралелно с това възражение на съдия Тодоровоа, ВСС разгледа възражение на съдия Виолета Апостолова по същия член от (ЗСВ) – Закон за съдебната власт, също относно изготвената й комплексна оценка.

На свое редовно заседание ВСС реши, да уважи и двете възражение на съдия Тодорова и съдия Апостолова от Районен съд гр. Елхово, с което възлага на Комисията по предложенията и атестирането да изготви нови комплексни оценки на двамата магистрати.


Статията е публикувана на 21 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА