24rodopi.com: Рамадан пише на Доган за Рамадан: Да спасим корупцията в ДПС, Мъдри!

2 юли 2024 20:05  |  България
24rodopi.com: Рамадан пише на Доган за Рамадан: Да спасим корупцията в ДПС, Мъдри!

Всичко започна от една акция на Комисията за противодействие на корупцията в пещерата на Али Баба, както наричат вече дома на Сали Табаков – виден депесар, някога чест гост на Ахмед Доган, но после отсвирен от почетния председател.

Това припомня 24rodopi.com.

Антикорупционната комисия проследи незаконна сделка с обществени поръчки от Министерството на образованието и науката на стойност 28 милиона лева, от които щетата за държавата е 20 милиона лева. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на Сали Табаков и тъста му Захир Османов за пране на пари и за сключване на неизгодна сделка в ущърб на държавата, като случаят е определен като много тежък.

От къщата на Сали Табаков, в която е открита тайна стая, маскирана със стена и мебели, са иззети общо 320 000 лева, 510 000 евро и 272 златни монети с приблизителна стойност от 1 146 100 лева.

В дома на тъста на Табаков – Захир Османов, имало общо 547 000 евро и 50 000 лева.

При обиските в къщата на Сали Табаков бяха открити 30 000 незаконни патрони и гранати…

После тръгнаха разкрития за „Ханъм агата“ (Господарката) от Нови пазара Айсел Руфад, а вече валят интересни подробности за Рамадан Аталай – от агентурното му минало, през смяната на имената му през 1982 година (три години преди Възродителния процес) до богатството му, натрупано в депутатските години от 1997-ма досега.

Местните структури категорично декларираха, че не желаят в парламента и ДПС Табаков, Руфад и Аталай.

След червения картон, показан на Рамадан Аталай, в социална мрежа се появиха 3 анонимни декларации в негова подкрепа. Съмнителни. Без имена. Уж били заличени, но пък в писмото до Доган, писано в ресторант край Момчилград, личат няколко подписа със „завъртулки близнаци“, т. е. имаме продукт „много подписи, ама от една ръка“. Това не е толкова важно, нормално е Рамадан да брани Рамадан. И да пише за Спасение до Мъдрия (взаимстваме от анонимното писмо от ресторанта край Момчилград – б. р.).

От значение е само отговорът на въпроса

„Какво се случва в ДПС?“, но не през призмата на „Интереса класи феса“,

а отчитайки тъжната истина на показалите отдавна жълт картон на партията стотици хиляди етнически турци.

На 17 декември 2015 година, по време на традиционната коледно-новогодишна вечеря в „Сарая“, Ахмед Доган критикува своите, че превръщат ДПС в корпоративна партия, фокусира вниманието на гостите върху явлението „местни феодали“. Дори заплашва, че ще закрие партията.

В обръщението си от 3 януари т. г. почетният председател отново повдигна темата за „корпоративната партия“.

Тонът за битка срещу корупцията Доган даде още през 2015 година. Днес вече се действа!

Защо сега? Заради отражението на изборния 9 юни. Вярно, че ДПС вече е втора политическа сила, но се видя, че твърде много бивши избиратели не се върнаха обратно в електоралната армия заради феодалите и „парашутистите“ в листите.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО