Трусове в италианския футбол след провала на Евро 2024

2 юли 2024 20:34  |  Спортни
Трусове в италианския футбол след провала на Евро 2024

Италианската футболна федерация свика спешен конгрес, след като националният отбор се провали на Европейското първенство в Германия.

Редовният конгрес трябваше да се проведе през месец март следващата година, но беше извънредно издърпан с пет месеца по-рано. Така той ще се състои на 4 ноември, а FIGC ще има на няколко месеца за подготовка след лятната ваканция.

Все още не е ясно дали за нов мандат ще се кандидатира 70-годишният настоящ шеф на футболната централа Габриеле Гравина, който е и вицепрезидент на УЕФА.

Днес стана ясно, че в националния отбор на Италия по време на Европейското е имало скандал между играчите и селекционера Лучано Спалети. Вестник „Република“ съобщава, че някои футболисти са обвинли Спалети за слабата подготовка на отбора за турнира и липсата на интензивност в наложения стил на игра.

Още повече, че играчите били шокирани от решението на селекционера да смени тактиката и състава два часа преди мача срещу Хърватия (1:1). Вече стана ясно, че 65-годишният Спалети ще запази поста си.

Скандалът при „адзурите“ има и друго измерение. Халфът Николо Фаджоли умишлено е бил игнориран от част от „адзурите“, които го смятат за доносник.

В същото време стана ясно, че легендарният вратар Джанлуиджи Буфон иска да напусне поста си като ръководител на делегацията на националния отбор.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО