Обучителен тренинг за лидери на доброволчески групи се проведе в елховската библиотека

Публикувано преди 11 години  |  Общество

dobrПродължава изпълнението на дейностите по проект „Заедно за една по модерна библиотека” на читалище „Развитие – 1893” град Елхово.  Проектът е по програма „Глоб@лни библиотеки България” , финансиран по грантова схема за финансиране на иновативни проекти 2013 и цели да се осигури допълнителна публична подкрепа за читалищната библиотека чрез привличане на доброволци в нейната работа, за да се създаде положителна социална среда за развитието й като модерен обществено-информационен център и фактор в местното самоуправление.

На 19 юли в компютърната зала на библиотеката се проведе обучителен тренинг за лидери на доброволчески групи, в който се включиха библиотекари  и  читалищни служители от Елхово и селата Гранитово и Бояново.

Обучението бе водено от г-н Красимир Куртев – председател на УС на Сдружение „Дива България ” . По време на тренинга присъстващите получиха допълнителни знания по темите: „Какво значи да си доброволец?”; „История на доброволчеството”; „Видове доброволчество”; „Ползите от доброволчеството” и разбира се добри доброволчески практики.

Целта на тази дейност  е така обучените хора да проведат подобни тренинги и в целевите библиотеки , с които елховското читалище  работи  в коалиция по проекта – библиотеките в селата Бояново и Гранитово.

Обучителни те тренинги  ще се проведат  –  в село Бояново на 23 юли и в село Гранитово на 24 юли 203 г.


Статията е публикувана на 19 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА