Близо 1,7 млн. лв. европейски средства от нови проекти в област Ямбол

Публикувано преди 11 години  |  Общество

oicКъм месец юли 2013 г. са регистрирани 15 нови проекта за област Ямбол по данни на Информационна система за управление и наблюдение (ИСУН).  Общата стойност на новите договори е 1,69 млн. лв. Един от проектите е по Оперативна програма „Административен капацицет“, а останалите са сключени по Оперативнита програма  „Развитие на човешките ресурси“. Проектите по ОП „РЧР“ са на фирми от областта и са насочени към две направления:„Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност“ – Компонент 2“ и „Безопасен труд”.

Европейските пари ще финансират безработни лица с ясна идея за започване на стопанска дейност, чрез ползването на специализирани обучения и услуги, но на които им липсва начален финансов капитал за стартиране на собствен бизнес.

Втората схема цели подобряване условията на труд в предприятията при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа. Операцията ще допринесе за адаптиране на управленските процеси в предприятията към нов подход при регламентирането и нормирането на труда и изграждането на съвременна система от трудови стандарти.

„Усъвършенстване на професионалните умения и квалификация на служителите в Областна администрация-Ямбол“ е наименованието на проекта на Областна администрация-Ямбол,  на стойност 57182,49 лв. и финансиран по ОП „Административен капацицет“.


Статията е публикувана на 19 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА