Забраняват къпането в необезопасени водни площи в община Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество

vodКметът на община Елхово Петър Киров забрани къпането във водните площи на територията на община Елхово,освен регистрираните плувни басейни на територията на общината, които ще бъдат експлоатирани през летния сезон на 2014г.

В заповедта се споменава за задължителното стриктно спазване на изискванията на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи (НВДОВП) от всички общински и държавни структури, фирми и кооперации, имащи отношение към тези въпроси.

Във връзка с настъпването на предстоящия плувен сезон градоначалникът разпореди забранените за къпане водни обекти да бъдат обезопасени съгласно изискванията на НВДОВП до 24.06.2014 г. от всички наематели на язовири в общината, за целта кметовете на кметства (кметски наместници) ще получат табели за обезопасяване на водните площи. Кметовете на  селата Добрич, Лесово, Лалково, Мелница, Малко Кирилово, Трънково, Гранитово, Изгрев, Маломирово и Вълча Поляна ще получат от общинската администраация, предупредителни и информационни знаци на водоемите, намиращи се на тяхна територия.


Статията е публикувана на 27 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА