Пътуващото лятно кино на БНТ ще посети град Елхово в края на юли

Публикувано преди 10 години  |  Общество

nmtНационалната кампания на Българската национална телевизия за възстановяване на изчезващите летни кина в България продължава вече трета година. В програмата на пътуващото лятно кино този сезон е включен град Елхово. Досега Пътуващото кино е изминало 10 000 километра, около 50 000 души са гледали общо 64 прожекции под открито небе.

През тази година БНТ продължава с 23 нови прожекции из България с филми от програмата „25 години СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ” – режисьорски дебюти, създадени в годините на българския преход, с подкрепата на БНТ.

В град Елхово пътуващото лятно кино ще бъде на 28 юли от 20:30 часа. Вероятно лятното кино ще бъде монтирано на паркинга на Читалище „Развитие – 1893“ – Елхово. Пътуващото лятно кино започва още на 3 юли в София в Борисовата градина с прожекция на филма Дзифт, а последната дестинация от програмата ще бъде на 31 юли в Малко Търново.

От тази година пътуващото лятно кино ще бъде придружавано то Пътуваща детска библиотека. Ще можете да размените любима детска книжка от домашната си библиотека с нова.


Статията е публикувана на 30 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА