Само в четири от обществените чешми в община Елхово водата е годна за пиене

5 февруари 2016 11:57  |  Общество

img_3624Едва 11 са местните водоизточници за обществено ползване на територията на Ямболска област, които са годни за пиене, три от чешмите са с минерални води. Това показва анализ на Регионална здравна инспекция за изминалия месец. При анализа са използвани проби от 86 водоизточници в общо 56 населени места на територията на петте общини от област Ямбол.

В община Елхово са изследвани водите от 33 чешми за обществено ползване. Само водата от 4 водоизточника е годна за пиене – чешма „Дрянчето“ с. Вълча поляна, „Батковата чешма“ с. Борисово, а водите от чешмите по пътя за лозята и чешма преди Елхово, които в предходната справка не са били годни за пиене, сега фигурират като годни за пиене. Не е годна за пиене водата в обществените чешми в селата Гранитово, Славейково, Г.Дервент, Лалково, Маломирово, Добрич, Пчела, М.Манастир, Кирилово, Изгрев, Трънково, Бояново, Жребино, Стройно „Горна селска чешма“ и „Долна селска чешма“ с. Борисово, както и чешмата в местността „Дрънчи дупка“ в землището на село Мелница.

Годни за пиене са минералните води от двете чешми в боляровското село Стефан Караджово, намиращи се в близост до музея и в северната част на селото. Всички останали изследвани води от обществени водоизточници в община Болярово не са годни за пиене. Третата чешма в областта с минерални води е на територията на община Стралджа – по пътя за с.Лозенец.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО