24 Май – Празник на славянската писменост, на българската просвета и култура

Публикувано преди 5 години  |  Общество

На този ден българският народ чества създаването на славянската писменост. На този ден прославяме имената на Св.Св. Кирил и Методий и техните ученици и последователи. На този ден си припомняме най-светлите събития от нашата просвета и култура.

На този ден си спомняме и за нашите най-светли мигове, когато в първи клас сме се научили да пишем първите букви от българската азбука – Аа, Бб, Вв … И така сме поставили началото в нашето собствено осъзнато културно развитие.

Не бива да забравяме, че развитието на българската просвета и култура участваме и всички ние, като народ. Какво ще бъде бъдещето развитие, зависи от всеки един от нас. От това, с което всеки допринася за собственото си развитие и за развитието на другите около него.

Нека на този ден си спомним нашите учители и им благодарим за времето и усилията вложени в нас. Нека си спомним онези, които са оставили най-силен отпечатък в собственото ни развитие и да последваме примера, който са ни дали.

Община Елхово организира традиционно празнично шествие с участието на учебните заведения от града и празнична програма по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, което шествие ще се проведе по централната улица „Търговска“, а самото празненство ще започне пред НЧ „Развитие“ от 10.00 часа. По традиция ще бъдат връчени награди на преподаватели, ученици и деятели на културата и изкуството.

В шествието ще се включат възпитаници на двете основни училища, както и гимназисти от двете средни училища в град Елхово.


Статията е публикувана на 24 май 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА