Португалската делегация на гости в Ямбол по покана на Областния управител Таня Димитрова

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Отличните си впечатления от Ямбол и региона споделиха на днешната си среща с областния управител Таня Димитрова кметът на община Мангуалде, Португалия Жоао Азеведо и началникът на кабинета му Филипе Паис. На срещата, която се състоя по покана на областния управител, присъстваха също заместник-областният управител Димитър Иванов и директорът на една от големите португалски фирми за соларни инсталации Бернардо Вейга.

Гостите са част от португалската делегация, която е в града по покана на областния управител, за да се запознае с бизнес климата и възможностите за инвестиции в региона. Бизнес делегацията вече е посетила над 10 от най-големите фирми в региона, сред които „Папас олио”, „Котонс Индустри България”, „Ефеб”, Яша ЯП”, „Карил и Таня”, „Кан Учтех Пром” и други. Обиколката на бизнес делегацията продължава и в петък.

Кметът Жоао Азеведо изрази удовлетвореност от организираното посещение и благодари на областния управител за отправената покана. Той подчерта, че вече има няколко конкретни идеи на португалските бизнесмени за инвестиции и установяване на взаимни отношения с ямболски фирми.

След срещата си в Областна администрация кметът и екипът му се срещнаха с кмета на община Ямбол Георги Славов, разгледаха административния център на общината, както и комплексния център за социални услуги.

Гостите от Португалия ще вземат участие в предстоящия утре Инвестиционен форум в Областна администрация, където ще получат подробна информация за възможностите за инвестиции в страната и региона, а по-късно ще се включат и в церемонията по награждаване „Инвеститор на годината 2011”.

ПРОГРАМА на събитията в Областна администрация – Ямбол 9 декември /петък/ 2011

10.00ч. – По покана на областния управител в Ямбол е Посланика на Португалия в България Н.Пр. Вера Мария Фернандеш. 10.00 часа – среща областния управител Таня Димитрова
/в Областна администрация/

Организирано е посещение на Посланика в община Ямбол и Ямболска търговско-промишлена палата

14.00 – 17.30ч. –Инвестиционен форум
Презентация за възможностите за инвестиции в страната – Българска агенция за инвестиции
Презентация на бизнес климата в област Ямбол – Областна администрация – Ямбол
Презентация на община Мангуалде и португалски фирми – кмет на община, Асоциация на бизнеса в Мангуалде

17.00ч. – Пристигане на министъра на икономиката, енергетиката и
туризма Трайчо Трайков. Министърът ще се включи за края на форума /Възможност да отговаря на журналистически въпроси/

17.30 – 18.30ч. – Церемония по награждаване „Инвеститор на годината”


Статията е публикувана на 9 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА