ДГ Невен: Световен ден за възпомeнание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Всяка година през третата неделя на месец ноември отбелязваме „Световния ден за възпомeнание на жертвите от пътнотранспортни произшествия“.

На този ден се почита паметта на хилядите хора, загинали по пътищата, в следствие на пътнотранспортни злополуки. Във връзка с това в детска градина „Невен“ се проведоха мероприятия, занимания и игри по безопасност на движението. Бяха осъществени различни дейности по запознаване на децата с опасностите на пътя и опазването живота и здравето на участниците в движението.

В група „Приятели“ с учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева децата участваха в драматизация на приказката „Светофар“ и  взеха участие в игри с Bee-bot /електронна пчела/.

Децата от група „Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова посетиха опитното поле в градския парк на град Елхово по пътя, за който имаха възможността да упражнят правилата за движение по пътищата. Пресичаха на пешеходна пътека, като спазваха правилата на пешеходеца.

В група „Бърборани – Сладурани“ с учители Красимира Маврева – Михалева и Снежана Желева, децата упражниха правилата за движение по пътя с игрите „Безопасност“ и „Светофар“ и изработиха постер на тема: „Правилата на улицата“.

В група „Детско царство“ с учители Петя Илиева – Дикова и Кръстина Тодорова бе проведена беседа на тема: „Движа се безопасно“. Малчуганите наблюдаваха презентация и участваха в игрите: „Пътните знаци“, „Разкажи – отговори“ и „Правилно – неправилно“.

Голям интерес предизвика у децата от група „Усмивка“ презентацията на тема: „Как да намалим риска от ПТП“, която г-жа Ваня Узунова и г-жа Диана Мартинова бяха подготвили за тях.

Наблюдаваха реална пътна среда в близост до детската градина и рисуваха на тема: „Пътна безопасност“.

В група „Слънце“ с учители Марийка Узунова и Диляна Митева децата гледаха презентация по темата, пяха тематични песни и изработиха колаж на тема „Кръстовище“.

Децата от група „Звънче“  – филиал с. Гранитово с учители Мария Георгиева и Марина Ковачева гледаха видео урок на тема: „Как да намалим риска от пътнотранспортни произшествия“, беседваха след това и за настроение изпълниха поучителната песен „Светофар“.

В група „Здравец“ филиал с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева, децата си припомниха правилата за движение с рисунки и игри на тема: „Нека се учим и възпитаваме да сме внимателни на пътя! Научиха и стихотворението „Светофар“.

Призива на децата и учителите при детска градина „Невен“ е да не забравяме, че безопасността на пътя е отговорност на всички!

Нека бъдем толерантни, да не застрашаваме живота и здравето на участниците в движението! Нека на този ден да призовем водачите на МПС, в памет на загиналите, да бъдат отговорни и спазват правилата на движение, с цел предотвратяване нещастията по пътищата на България!


Статията е публикувана на 20 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА