ДГ Невен: Световен ден за възпомeнание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Публикувано преди 2 седмици  |  Общество

Всяка година през третата неделя на месец ноември отбелязваме „Световния ден за възпомeнание на жертвите от пътнотранспортни произшествия“.

На този ден се почита паметта на хилядите хора, загинали по пътищата, в следствие на пътнотранспортни злополуки. Във връзка с това в детска градина „Невен“ се проведоха мероприятия, занимания и игри по безопасност на движението. Бяха осъществени различни дейности по запознаване на децата с опасностите на пътя и опазването живота и здравето на участниците в движението.

В група „Приятели“ с учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева децата участваха в драматизация на приказката „Светофар“ и  взеха участие в игри с Bee-bot /електронна пчела/.

Децата от група „Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова посетиха опитното поле в градския парк на град Елхово по пътя, за който имаха възможността да упражнят правилата за движение по пътищата. Пресичаха на пешеходна пътека, като спазваха правилата на пешеходеца.

В група „Бърборани – Сладурани“ с учители Красимира Маврева – Михалева и Снежана Желева, децата упражниха правилата за движение по пътя с игрите „Безопасност“ и „Светофар“ и изработиха постер на тема: „Правилата на улицата“.

В група „Детско царство“ с учители Петя Илиева – Дикова и Кръстина Тодорова бе проведена беседа на тема: „Движа се безопасно“. Малчуганите наблюдаваха презентация и участваха в игрите: „Пътните знаци“, „Разкажи – отговори“ и „Правилно – неправилно“.

Голям интерес предизвика у децата от група „Усмивка“ презентацията на тема: „Как да намалим риска от ПТП“, която г-жа Ваня Узунова и г-жа Диана Мартинова бяха подготвили за тях.

Наблюдаваха реална пътна среда в близост до детската градина и рисуваха на тема: „Пътна безопасност“.

В група „Слънце“ с учители Марийка Узунова и Диляна Митева децата гледаха презентация по темата, пяха тематични песни и изработиха колаж на тема „Кръстовище“.

Децата от група „Звънче“  – филиал с. Гранитово с учители Мария Георгиева и Марина Ковачева гледаха видео урок на тема: „Как да намалим риска от пътнотранспортни произшествия“, беседваха след това и за настроение изпълниха поучителната песен „Светофар“.

В група „Здравец“ филиал с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева, децата си припомниха правилата за движение с рисунки и игри на тема: „Нека се учим и възпитаваме да сме внимателни на пътя! Научиха и стихотворението „Светофар“.

Призива на децата и учителите при детска градина „Невен“ е да не забравяме, че безопасността на пътя е отговорност на всички!

Нека бъдем толерантни, да не застрашаваме живота и здравето на участниците в движението! Нека на този ден да призовем водачите на МПС, в памет на загиналите, да бъдат отговорни и спазват правилата на движение, с цел предотвратяване нещастията по пътищата на България!Статията е публикувана на 20 ноември 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »