Повече от 250 обидни публикации до спортисти по време на Световното по лека атлетика

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Повече от 250 обидни публикации в социалните мрежи са били изпратени на спортисти по време на Световното първенство по лека атлетика това лято. Проучване, поръчано от Световната атлетика, установи, че 90% от публикациите са изпратени на платформата X, бивша Twitter.

Расистката злоупотреба формира 35% от обидните публикации – 14% увеличение спрямо първенството през 2022 г. – и 16% са сексистки. Проучването изследва 449 209 публикации, изпратени до 1344 спортисти. Към двама спортисти, които не са посочени в проучването, са били насочени 44% от общо 258 обидни публикации.

“Ние сме отговорни да защитим нашите спортисти“, каза Джон Риджън от Световната атлетика.

“С навлизането в олимпийска година ние търсим спешни срещи с тези платформи, за да постигнем по-високо ниво на правоприлагане и защита за нашите спортисти. Спортистите не трябва да приемат злоупотребата като неизбежна последица от присъствието си в тези социални медийни платформи“, добави той.

Проучването, третото по рода си с четвърто, планирано за Олимпийските игри през 2024 г., посочва, че 46% от публикациите са изпратени до американски спортисти.

Съединените щати оглавиха таблицата с медали на състезанието в Будапеща, включително златни медали за Ноа Лайлс на 100, 200 м и 4 по 100 м.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО