Явор Божанков призова: Новогодишна нощ без РуменРадеви брутализми. Това не е вечерта на „сърдития чичка“

Публикувано преди 4 месеца  |  България

„Бойкот на новогодишното слово на Румен Радев? Тази инициатива в социалните мрежи има основание“, написа във Фейсбук депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, цитиран от „Фокус“.

„Новогодишната вечер не е „вечерта на сърдития чичка“, на когото е орязана служебната властчица. Това в рамките на шегата.

Сериозно е друго. В президентството са вманиачени властолюбци. По тяхната терминология. Ето защо. Не е новост, че навън говорят едно – тук друго. Пред студентите в САЩ Радев твърди, че трябва да променим конституцията и законите така, че българи, които живеят навън и имат и друго гражданство да станат народни представители, министри и президенти. Същият Радев тук ни каза обратното. Този път го изловиха и стана комично.

За да обяснят това „неловко“ положение от президентството измислиха следното. Радев имал предвид само някои, демократични, западни държави (тук трябва да кажем ха-ха-ха). А не всички. И само такива българи, които по рождение имат българско гражданство. А не всеки, който е взел български паспорт. Според военния – има български граждани и по-български граждани. Нашата конституция обаче не прави разлика между българските граждани, които са родени като такива и тези, които са станали такива по-късно. И не допуска дискриминация.

Разбирам опита да измият това петно от лицето на Радев, но както се казва „пачавра леке не хваща“. В президентството или са ужасни тъпанари или са ужасно злонамерени. При всички случаи са ужасни.

А ужаси в новогодишната нощ не желаем.

За това се присъединявам към инициативата и ще си спестя вербалното насилие. Не желая да бъда плашен с фалит на държавата, 6 процента дефицит в бюджета, откачане на лева от еврото, включване на България във войната в Украйна, тъмна и студена зима.

Новогодишна нощ без РуменРадеви брутализми“, написа още Явор Божанков.

От няколко дни в мрежата призовават за бойкот на новогодишното слово на президента Румен Радев. В кампанията вече са се включили над 7 хиляди души.

„Изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31.12.23 г., за да не си разваляме новогодишното настроение. Нека посрещнем заедно Новата година без маймунчолъци! #ИМПИЙЧМЪНТ“.

Това призовават организаторите от групата „Жълти жилетки България“!

Инициативата е под наслов „Национално изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31 декември“.

За илюстрация на събитието е използван колаж, в който се обединени лицата на Радев и комунистическия диктатор Тодор Живков!

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО