Общинарите в Кюстендил обсъждат дали заплатата на новия кмет да е 7500 лв.

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Предложение заплатата на кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов да е около 7500 лева ще гласуват на предстоящото си заседание съветниците. На предишното заседание докладната градоначалникът да взима 8 490 лева беше отхвърлена.

Размерът на градоначалническата заплата по норматив може да е до 90% от министерската заплата, поясниха финансисти пред БНР. На предишното заседание беше предложено кметът инж. Атанасов да взима близо 8 500 лева, но това не беше одобрено. Сега е направено ново предложение, като на заседанието на комисията по финанси четирима са гласували „за“, трима са се „въздържали“.

Заседанието на общинския съвет е на 29 декември. Тогава ще се гласува и каква да е заплатата на председателя на ОбС. Ще се гледа и предложение за размера на възнаграждението на 37-те съветници. То ще е 70% от средната заплата на общинската администрация, което ще направи около 800 лева месечно.

„За да тръгне градът напред – и кметът, и съветниците трябва да взимат добро възнаграждение. Както и администрацията“, коментират местни активисти.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО