Росен Желязков ще иска обяснение от военния министър за гаф при освещаването на бойните знамена.

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Напрежение тлее преди старта на новата сесия на парламента. Поводът-председателите на парламентарни групи не са били поканени на освещаването на бойните знамена на Богоявление, съобщават от „Фокус“.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще поиска обяснение от министъра на отбраната Тодор Тагарев защо покани са получи само председателят и зам.-председатели на Народното събрание.

„Бях информиран за това. Предполагам, че става въпрос за недоглеждане. До сега в Народното събрание не е имало прецедент да не бъдат поканени всички народни представители на такива празници. Аз ще поискам необходимата информация, за да се прецени дали става въпрос за недоглеждане, или става въпрос за по-особено отношение от страна на организаторите. Би било странно, ако нямаме тази информация и мотивите за това. Не е имало друг такъв случай на Богоявление“, коментира председателят на НС, цитиран от БТА.

Коментар направи и депутатът от БСП Борислав Гуцанов, който е във Виетнам заедно с Желязков и парламентарна делегация.

„Ако това е така, това е абсурдна ситуация. Защото за пореден път този човек показва, че е опасен за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне от позицията министър, толкова по-добре. Недопустимо е един министър на отбраната да се държи по този безобразен начин. Надявам се, че този човек да си тръгне преди ротацията. Колкото по-дълго стои, толкова по-опасно за за страната ни. И не само това, което се е случило на Богоявление, ако, разбира се, е така при освещаването на знамената, но и с всичките действия, които се направиха в областта на отбраната“, заяви депутатът от БСП.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО