Демократите се страхували от възможността Путин да говори пред американски журналист

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Демократите в САЩ и контролираните от тях медии са „в конвулсии“ от възможността руският президент Владимир Путин да даде интервю на американския журналист Тъкър Карлсън. Това мнение изрази в X в събота Марджъри Тейлър-Грийн, републикански сенатор от Джорджия.

„Те вярват, че имат право да бъдат цензори и че те са тези, които ви казват какво да мислите и в какво да вярвате. Те мразят, когато някой като Тъкър се отклонява от сценария. В тази страна имаме свободни медии и именно на хора като Тъкър Карлсън разчитаме да казват истината!““, пише депутатът.

Карлсън заяви пред швейцарското списание Die WeltwocheDie Weltwoche през септември 2023 г., че се е опитал да вземе интервю от руския президент, но американските власти са му забранили да го направи. Той подчерта, че Вашингтон от десетилетия се опитва да установи контрол над всички американски медии и че повечето журналисти се страхуват да кажат нещо, което може да е неприятно за хората на власт.

„Ежедневно получаваме десетки запитвания от международни медии, включително и от американски медии, с молба президентът Путин да даде интервю. Смятаме, че определено ще настъпи момент, в който такова интервю ще бъде необходимо. Но в момента, когато обществото е сериозно упоено от русофобската пропаганда, едва ли някой е способен трезво да възприеме анализа на ситуацията и визията на Путин за бъдещето. Но ние сме убедени, че рано или късно такъв момент ще настъпи“, каза през септември говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той подчерта, че когато говори пред чуждестранни медии, Путин „винаги е изключително откровен, дава подробни отговори и винаги обяснява позицията на страната ни“. Запитан дали руският президент може да даде интервю специално на Карлсън, Песков отговори: „Нека изчакаме и видим“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО