Бойко Борисов забрани на бившия си кмет Иван Портних да се меси в неща, свързани с морската столица

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Лидерът на ГЕРБ забрани на бившия кмет на Варна Иван Портних да се меси в нещата, свързани с морската ни столица, съобщи Varna24.bg. Според него Портних е направил много за Варна, но и е допуснал много грешки.

„Работи добре, но допусна една грешка и това е влизането в междуличностни конфликти в един град, в който хората се познават. Той е и голям и много малък, за да се познават всички. Много от нашите избиратели именно заради това се разпръснаха да подкрепят други, но в същото време подкрепяха и мен и ГЕРБ. Ние нямаше как да не издигнем колегата Портних отново за кандидат за кмет, защото всичко добро направено щяхме да го дадем и нямаше да бъде забелязано. И Варна не може да остане в това състояние, което е в момента. Това е срамота месеци наред да не можеш да си направиш мнозинство, а да се имаш за политически лидер и да говориш за политик. Това или го имаш, или го нямаш“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Във Варна, понеже много тарикати си мислят, че са много, много важни и накрая се получи това, което се получи – няма „Хемус“, няма „Черно море“, няма стадион, няма мостове, и няма и да има. Важната тема е защо ние допуснахме това да се случи, защото един по един, тези които играха срещу нас, сега разбират, че дори и бизнесът им губи. Да, има много частно строителство, но ако това е развитието на Варна… ОК. Но от нас като партията се изискваше да търсим и в нас вината, затова ръководството ще бъде такова, каквото Изпълнителната комисия каже. Като се каже Варна, се разбира Николай Костадинов. Портних в град Варна не се меси, той ще им помага в областта. Забранявам да се месиш във Варна, за да могат тези хора да покажат какво могат. Портних не заслужаваше това на изборите. С цялото ми уважение, оставаш до нас, но Варна като се каже – няма да се месиш“, каза Борисов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО