Тайван и САЩ продължават да работят съвместно за защита на демокрацията в Индо-тихоокеанския регион

Публикувано преди 1 месец  |  Света
Тайван и САЩ продължават да работят съвместно за защита на демокрацията в Индо-тихоокеанския регион

Четвъртите консултации между Тайван и САЩ относно демократичното управление в Индо-тихоокеанския регион се проведоха по-рано тази седмица.

Стартирал през 2019 г. от Министерство на външните работи на Тайван и Американския институт, годишният форум служи като платформа за САЩ и Тайван за съвместни проекти, насърчаващи свободата, човешките права и прозрачността в региона.

Присъстващите на събитието обмениха мнения относно дезинформацията, укрепването на демократичното управление в Индо-тихоокеанския регион, както и задълбочаване на сътрудничеството между двете държави.

Говорейки на събитието, заместник-министъра на външните работи на Тайван Кели Ву-чиао Хси каза, че авторитарните режими се опитват да променят международния климат, като използват когнитивна война и масова дезинформация. Дори изкуствения интелект може да се използва като инструмент и да спомогне за подкопаване на доверието на хората в демократичните системи, предупреди той.

Хси каза, че тези предизвикателства и заплахи са подтикнали демокрациите да останат бдителни и обединени, както се вижда от задълбочаването на отношенията между Тайван и САЩ, основани на общи ценности като свободата, демокрацията и върховенството на закона. Той допълни, че Тайван ще продължи да насърчава публичното и частното сътрудничество с нации, споделящи сходни възгледи и ценности.

Тази година се навършват 45 години от Закона за отношенията с Тайван. След Срещата на върха за демокрация, тазгодишният форум е още един пример за дългогодишната връзка между Тайван и САЩ. Тайван е категоричен, че ще продължи да работи съвместно със САЩ за защита на демокрацията и насърчаване на свободата и просперитета в Индо-тихоокеанския регион.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО