Тодор Тагарев: За тези избори огънят на всички е насочен само към „Продължаваме промяната-Демократична България“

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Тодор Тагарев: За тези избори огънят на всички е насочен само към „Продължаваме промяната-Демократична България“

Атанас Запрянов е припознат от ГЕРБ за техния човек в отбраната. Аз лично го поканих за зам.-министър в кабинета „Денков“. Може да е имал тесни контакти в ГЕРБ, но не си е проличало. Това коментира бившият министър на отбраната Тодор Тагарев в ефира на bTV.

Според него, атаките срещу министъра на отбраната са част от играта, но има и разлики.

„Възраждане“, БСП атакуват политиката, която водим, а не Тагарев. Но атаките от участници в управлението срещу министъра са били от „ревност“ и не са малко“, каза още бившият военен министър.

Той припомни, че когато е имало организирани протести срещу база на НАТО от някои региони, не е получил никаква подкрепа от ГЕРБ и техни местни представители. Имало е и необходимост от приемане на важни документи, свързани с отбраната, които са били постоянно отлагани и не са стигали до пленарна зала.

За един такъв документ писах SMS-и на Борисов, той казва, вярно е. Беше много важно решението за 23 февруари да не се бави, но пъреки това то не беше гласувано в парламента, поясни Тагарев.

По думите му политиката на ПП-ДБ е основана на ценности. „Повишихме заплатите на военнослужещите“, каза бившият министър.

Според Тагарев сега всички са срещу ПП. „Всеки, който е правил грешки, трябва да си понесе последствията. Наблюдавам, че в момента огънят е насочен само срещу едно място“, каза бившият министър.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО