16-годишният син на Кадиров е назначен на висока длъжност в университета за специални военни части

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
16-годишният син на Кадиров е назначен на висока длъжност в университета за специални военни части

Рамзан Кадиров, лидерът на Чечения, обяви, че е поставил своя 16-годишен син на висока позиция в Руския университет за специални части, който носи името на президента Владимир Путин, съобщиха Ройтерс и БТА.

Адам Кадиров, който през ноември навърши 16 години, бе назначен миналата година за главен бодигард на баща си, както и за наблюдател в нов батальон, който е част от силите на Руското министерство на отбраната.

„Той е много запознат с дейностите в известния университет, така че мисля, че ще се справи перфектно с възложените му отговорности“, написа Кадиров в изявление в „Телеграм“.

Той добави, че синът му е бил назначен за член в надзорния съвет на университета. Назначението е станало след молба от ректора на университета, който се намира в Гудермес, Чечения.

Частното руско учебно заведение предлага професионално обучение за специални звена в армията.

През септември Рамзан Кадиров публикува в социалните мрежи видеозапис, на който се вижда как синът му удря и рита затворник, обвинен в изгарянето на Корана. Въпросният затворник – Никита Жиравел, беше осъден на три години и половина затвор. Кадиров заяви, че е горд, че момчето защитава мюсюлманската религия, но случаят въпреки това бе разкритикуван дори от твърдолинейни прокремълски поддръжници.

Кадиров има широка свобода на действие, дадена му от Путин, при управлението на Чечения, като в замяна на това той трябва да гарантира стабилността в региона, който води две войни с Москва след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс.

Кадиров е начело на Чечения, федерална република в Русия, от 2007 година и изпрати хиляди свои войници в Украйна след началото на инвазията през февруари 2022 година.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО