Бащата на Кирил Петков: Самият Атанас Русев си призна за Пашата

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Бащата на Кирил Петков: Самият Атанас Русев си призна за Пашата

Атанас Русев е казвал много пъти пред мен и пред други, че е близък с Пашата и са спасявали Корал три пъти от други бандити. Това написа във фейсбук профила си бащата на Кирил Петков – Петко.

По-рано днес Кирил Петков разказа в своя профил как през 2022 г. дал списък на тогавашния главен прокурор Иван Гешев с 19 имена и Румен Николов – Пашата бил едно от имената. По думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ след това председателят на сдружение „Да опазим Корал“ Атанас Русев му се обадил, за да му крещи защо е включил Пашата в списъка. По-късно се обадил и на бащата на Петков по същата причина.

„Заклевам се, че Атанас Русев ми се обади с крясъци по телефона защо Кирил е сложил Пашата в списъка на бандитите за разследване. Лично аз съм виждал дясната ръка на Пашата Росен прегърнат с Атанас Русев на плажа на Корал. Готов съм да се явя на детектор на лъжата заедно с Русев. Аман от платени боклуци!“, пише още Петко Петков.

За да стане служебен министър на икономиката през 2021 г. Кирил Петков е трябвало не само да се откаже от канадското си гражданство, но и да напусне всички свои фирми и неправителствени организации, в които участва.

Според разследване на „Бивол“ адвокат Лена Бориславова е фалшифицирала подписи и документи, за да излезе Петков от сдружението „Да опазим Корал“ навреме.

Първият документ е пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите: протокол от заседание на Сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи:

Според публикуваните документи към 13 май 2021 г. все още не било вписано освобождаването на Петков от Сдружението. Той встъпва като служебен министър на икономиката ден по-рано.
В понеделник сутрин председателят на сдружението Атанас Русев заяви пред bTV, че фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на „Да опазим Корал“

Бориславова коментира, че не се притеснява от проверка и ще съдейства на всякакви разследващи органи да излезе истината.

Кирил Петков определи информацията от „Бивол“ като компромат, а днес коментира във фейсбук профила си гостуването на Атанас Русев в сутрешния блок на телевизията.

„Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал. За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022“, пише Петков.

На 9 февруари парламентът прие да бъде забранено всякакво строителство в 500-метрова зона около черноморските плажове Иракли, Карадере и Корал. Вносители на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие бяха лидерите на партиите от управляващото мнозинство Кирил Петков, Бойко Борисов, Христо Иванов и Делян Пеевски.

Разглеждането на законопроекта беше включено като извънредна точка в дневния ред. Борисов каза, че законът е приет по молба на Кирил Петков. От опозицията обвиниха управляващите в лобизъм и по време на дебата многократно беше зададен въпросът – защо са избрани точно тези 3 плажа, а е отхвърлен предложеният от партия „Възраждане“ списък с още 41, на които да се осигури същата закрила.

Прокуратурата проверява за документни престъпления по казуса с „Да запазим Корал“

Софийската районна прокуратура продължава проверката дали са извършени документни престъпления пред Агенцията по вписванията свързани с ръководството на сдружението „Да запазим корал“.

На 11 август миналата година е образувано досъдебно производство дали е подадена невярна информация в писмено съобщение изпратено по електронен път от Л. Б. до Агенцията по вписванията за освобождаването на К. П. като член на Управителния съвет на сдружението. Заявено е, че това се е случило на заседание на 6 май 2021г, съобщиха от прокуратурата. По разследването към момента са разпитани 10 свидетели и е изискана справка от Сдружение „Да запазим Корал“.

Предстоят още разпити, както и изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото, уточняват от Софийската районна прокуратура.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО