АПИ: Движението в района на свлачището на АМ „Струма“ вероятно ще бъде възстановено на 2 май в 2 от 3 ленти

Публикувано преди 3 седмици  |  България
АПИ: Движението в района на свлачището на АМ „Струма“ вероятно ще бъде възстановено на 2 май в 2 от 3 ленти

Вероятно ще се възстанови движението в района на свлачището на АМ „Струма“ още на 2 май. Това каза инж. Даниел Иваничков, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ пред Радио „Фокус“.

Към момента тече ремонт на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“, заради което предварително бяха планирани транспортни задръжки. „Заедно с полицията предвидихме реорганизация на движението, за да може да върви в две ленти посока излизане от София и респективно две ленти на прибиране към София“.

Друга транспортна задръжка има на магистрала „Струма“, където трябва да приключи днес разчистването на свлачището. То е свлякло част от подпорната стена, уточни Иваничков.

„Лекотоварното движение в посока София се насочва през Владая, което позволи за 2 дни да се изчистят 5000 кубика земна маса. Това ще позволи след допълнителна оценка на стената да възстановим движението вероятно още на 2 май в 2 от 3 ленти. Там е висок надлъжен наклон“, отбелязаха още от АПИ.

В посока Гърция „Струма“ е с пълна пропускливост и проходимост. „Към момента още оценяваме щетите, не са констатирани проблеми по съоръжението – правят се редовни инспекции от наши служители. След добиване на пълна представа АПИ ще излезе със становище за сегмента“, уточни още инж. Иваничков.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО