Владимир Перев: ВМРО-ДПМНЕ знае, че само с антибългарската риторика ще остане на власт

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Владимир Перев: ВМРО-ДПМНЕ знае, че само с антибългарската риторика ще остане на власт

„ВМРО-ДПМНЕ знае, че само с антибългарската риторика ще остане на власт, защото ако се пристъпи към решаване на някой от въпросите между България и РСМ, ще излязат на преден план другите проблеми – с финансите, енергетиката, липсата на чуждестранни инвестиции. Така че антибългарската риторика ще остане още дълго.“

Това заяви в ефира на Euronews Primetime журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

Положението за българите в Македония, на българските клубове в Битоля и Охрид, ще се затрудни. Ще се поеме един по-остър курс от партийните структури на ВМРО-ДПМНЕ.

По думите на Перев в РСМ е невъзможно да бъде формирано националистическо правителство на ВМРО-ДПМНЕ заради албанския фактор, който е признат и от международната общност.

Журналистът прогнозира, че Мицкоски ще успее лесно да направи коалиционен кабинет с опозиционната партия от албанския блок „VLEN“.

Перев подчерта, че България трябва да отстоява и защитава своите ценности и историческо-културно наследство по отношение на географския регион Македония, които са предмет на посегателства отстрана на югозападната ни съседка.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО