Дискотека в Китен търси за сезона наргилисти и балонеси, парите са добри

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Дискотека в Китен търси за сезона наргилисти и балонеси, парите са добри

Нова професия се появи на пазара на труда в навечерието на летния сезон. Върти се вече и обява в тази връзка на нова дискотека в Китен, съобши „Флагман“.

Свободните позиции са за бармани, сервитьори, наргилисти и балонеси. Балонеси! Не баронеси! За наргилиста поне става ясно какво ще предлага и кого ще обслужва.

Балонесата е момичето, която цяла нощ обикаля с паласка на кръста и флакон в ръка и надува балони с райски газ, цената на които е между 10 и 15 лв., според политиката на заведението. Всъщност на балонесата ѝ се плаща, за да продава балоните с райски газ на посетителите и в същото време да нарушава закона.

През септември миналата година депутатите приеха на второ четене промени в Закона за храните, свързани именно с „райския газ“, тъй като непълнолетните масово прекаляват с употребата им, мислейки, че това е безвредна дрога, но се оказва, че не е точно така.

Условията за новата оповестена позиция са добри. Момичето ще печели по 0,50 лв. на всеки продаден балон. Ако продаде 500 балона, ще се прибере вкъщи с 250 лв. само за една вечер, което изглежда трудно постижимо.

Мениджърите на дискотеката осигуряват и квартира. А с изкараните пари през нощта всеки си покрива разходите за храна и ежедневни нужди. Не са малко случаите, когато балонесата се прибира с много по-голяма сума. Ако балонът струва 15 лв., номерът с „нямам да ти върна 5 лв.“ върши идеална работа сред подпийналите клиенти. И накрая печалбата се оказва тлъста.

Обикновено на тази позиция се назначават млади красиви и секси момичета, тийнейджърки. Работното време започва след 12 часа, когато клубът се напълни с клиенти, повече са вече подпийнали и са решили да се отдадат на няколкоминутен екстаз – максимум 4-5 минути, ако балонът е напълнен добре, което рядко се случва.

В комбинация с алкохол или други наркотици дишането на райски газ може да доведе до трайни увреждания на централната нервна система и парализа.Все още се ползва от зъболекари като средство за обезболяване.

За наргилиста условията са малко по-различни. Той също има осигурана квартира и осигуровка на 4 часа, но има твърдо заплащане от 40 лева плюс 2 лева от продажба на всяко подготвено от него наргиле на клиентите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО