ПП-ДБ откриха предизборната си кампания. Петков: Да покажем пътя, по който промяната ще се случи

Публикувано преди 1 седмица  |  България
ПП-ДБ откриха предизборната си кампания. Петков: Да покажем пътя, по който промяната ще се случи

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания за вота на 9 юни. Събитието, под надслов „Българите срещу скритата власт, битката продължава”, се проведе пред Народния театър в София, съобщават от novini.bg. В началото на събитието бяха представени кандидатите за евродепутати.
Изправени сме пред поредните предсрочни парламентарни избори, но този път актуална ще бъде и европейската тематика. Мястото на България в Европа, позицията и гласа на България в Европа. Когато търсим примери за по-качествено образование, здравеопазване, съдебна система – инстинктивно обръщаме глава към Европа. Затова мястото на България е в Европейския съюз. Това каза водачът на евролистата на ПП-ДБ Никола Минчев.

По думите му тези избори са различни, защото от две години насам светът е различен. „Позицията на България в Европа не е даденост, тя изисква усилия и грижи, изисква постоянна защита. Отстояването на позицията на България в Европа е функция на аргументите, изисква да не надвикваш, а да изслушваш. С това разбиране сме и ние от ПП-ДБ“, каза още той.

Минчев отбеляза, че евролистата на ПП-ДБ „съчетава качество, амбиция, опит. Листа, която си заслужава да бъде избрана“.

Бях категорична, че войник от чужда армия няма да бъде в центъра на София. Демонтажът на Паметникът на Съветската армия беше много ясен знак, че няма как да продължим да бъдем под влиянието на чужда сила. Беше заявка в каква столица и България искам да живеем. С цялата сила, която притежавам ще бъда в парламента и се надявам България да бъде друга, заяви бившият областен управител на София Вяра Тодева.

Има хора, които са ядосани, че ГЕРБ за 10 години нищо не са направили за България. Но обвиняват нас, че ние нищо не сме направили за една година, коментира Явор Божанков. Д-р Таня Андреева се обяви за политики, които да доведат до край не само Национална детска болница, но и до здравеопазване, в които да не се краде, да има медицински специалисти, които имат достойно заплащане и избират да останат в България.

Отново сме на избори, не по наша вина. На избори сме, защото те се уплашиха, че ще им бъде отнета скритата власт. Заради този страх България отново е на кръстопът. Дали да продължим напред към нашето благосъстояние, или да се върнем няколко крачки назад, каза Надежда Йорданова. „Последните дни слушам как преди три години България е била подредена. Българоя беше раздлена от протести, съдебна власт, която отказваше да види мрежите на Нотариуса и Пепи Еврото. България, която беше извън Шенген, строяха се магистрали без разрешителни. Ние искаме ли да се примирим, че това са възможностите на България. Аз няма да се откажа. Не сме отстъпили и няма да отстъпим от целите, за които сме се борили – върховенство на правото, справедлива държава, благоденствие на народа ни“, добави още тя.
Съществува риск да се върнем в политическата зима на Борисовата държава, смята ген. Атанас Атанасов. Той призова избирателите да гласуват на 9 юни, за да „продължим реформите“. „Има много предизвикателства пред България. Виждате какво се случва в Украйна. Това е заплаха за световния мир. България има нужда от стабилна власт, която да има твърд евроатлантически корен“, отбеляза ген. Атанасов.

Вярвате ли, че има справедливост с правосъдната система, която имаме? Вярвате ли, че службите работят за сигурността на България? Вярвате ли, че регулаторите работят за гражданите, а не работят за задкулисието. Над 80% от българите не вярват. Имаме мнозинство за промяна. Ако всички вярват, че това не е наред за България, ние трябва да покажем пътя, по който тази промяна ще се случи, заяви Кирил Петков.

„Тази промяна може да дойде от всички нас. Ние сме мнозинството. Хората са важни. Време е властта да дойде при хората“, категоричен бе Петков.

Според Асен Василев ключът към промяна на системата е „хората да се разходят до урните и да гласуват“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО