Григор Димитров ще стартира срещу американец на Ролан Гарос

23 май 2024 23:34  |  Спортни
Григор Димитров ще стартира срещу американец на Ролан Гарос

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира тазгодишното си участие на “Ролан Гарос” с мач срещу Александър Ковачевич (САЩ). Това отреди тегленият днес жребий за втория за годината турнир от Големия шлем, съобщава Спортал.

33-годишният Димитров е десети в класацията на АТР и е поставен под №10, а Ковачевич е 88-и в световната ранглиста.

Двамата не са се срещали досега.

Хасковлията ще участва за 14-та поредна година в основната схема на Откритото първенство на Франция, като на два пъти достига до четвърти кръг – през 2020 година и през миналия сезон.

25-годишният американец от своя страна ще играе за втори път на „Ролан Гарос“, като при дебюта си през предишната кампания загуби на старта от бъдещия шампион Новак Джокович (Сърбия) с 3:6, 2:6, 6:7(1).

Ковачевич има само една победа на клей в основната схема на турнир на ATP в своята кариера. Той може да се похвали единствено с два 1/4-финала на ниво ATP 250 и четири титли в „Чаланджър Тура“, всичките извоювани на твърда настилка.

Григор Димитров попадна в най-долната четвъртина, водена от №2 Яник Синер. При успех над Ковачевич във втори кръг българинът ще играе срещу Фабиан Марожан или квалификант, а първият поставен на пътя му би могъл да бъде полуфиналистът от Рим Алехандро Табило. Номер 8 Хуберт Хуркач е негов потенциален съперник за четвърти кръг, а Синер – за четвъртфиналите.

Откритото първенство на Франция стартира в неделя.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО