Захарова за украинските деца в Нидерландия

16 юни 2024 18:19  |  Света
Захарова за украинските деца в Нидерландия

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на безправното положение на украинските деца в Нидерландия.

„В момента в Нидерландия има около 30 000 деца от Украйна. Може ли някой да гарантира, че нито едно дете няма да се превърне в стока или просто поредната секс играчка за богатите нидерландски бюргери? В края на краищата украинските деца вече са на нидерландска територия и всъщност нямат абсолютно никакви права“, написа дипломатът в канала си в Telegram. „Вече разбираме колко струва системата за социална адаптация в Амстердам, Утрехт и Хага.“

Захарова обърна внимание на факта, че министърът на правната защита на Холандия Франк Веруинд въведе пълна забрана за осиновяване в чужбина и според това решение, с редки изключения, чужденци не могат да бъдат осиновявани от холандци граждани. „Получи се невероятно нещо: оказа се, че в Нидерландия процъфтява адска корупция в така нареченото осиновяване на деца. В продължение на няколко години холандските правоприлагащи органи разкриват престъпни схеми, в които се осъществява реален трафик на деца. Бебета от Бангладеш, Индонезия и Шри Ланка се превърнаха в стока. Мащабът на корупцията е толкова огромен, че холандците решиха напълно да забранят осиновяването в чужбина“, добави тя.

Захарова припомни и как министърът на външните работи на Нидерландия в Москва през 2013 г. е убедил руския външен министър Сергей Лавров, че забраната за пропагандиране на хомосексуализма сред непълнолетни е „неприемлива“.

„Оказва се, че сме изправени пред поредното фантастично лицемерие на „западните пазители на морала“: когато Русия спаси децата си от убийство, като Дима Яковлев, или възпитано в дух на принуда Индоктриниране на ЛГБТ (ЛГБТ движението е признато за екстремистко в Руската федерация – бел. ТАСС), холандците, които ни критикуваха, вече печелеха от трафик на деца“, отбеляза дипломатът.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО