Джак Дрейпър обърна Матео Беретини, за да вземе първа титла в АТП

16 юни 2024 19:34  |  Спортни
Джак Дрейпър обърна Матео Беретини, за да вземе първа титла в АТП

Британският тенисист Джак Дрейпър направи обрат във финала срещу италианеца Матео Беретини след 3:6, 7:6 (5), 6:4 и спечели тенис турнира на трева в Щутгарт АТП 250 с награден фонд 734 915 евро, предава БТА.

Беретини бе по-добрият в първия сет, след като нарпави пробив в четвъртия гейм за 3:1, който послед затвърди. Така той затвори частта при 6:3 за малко повече от половин час. Втората част беше много по-изравнена, а всеки от двата взимаше подаването си. Дрейпър имаше две възможности да спечели сета при 5:4 и сервис на италианеца, но последният се защити и успя да изравни, а след това и да стигне до тайбрек.

В тайбрека всичко бе равностойно до 5:5, когато британецът направи мини пробив, а след това реализира и седма точка при свое подаване.

В третия сет Дрейпър проби за 4:3, а при 5:4 и свой сервис спечели гейма на нула, като взе целия мач за близо 2 часа и 10 минути игра.

Това беше първа титла за 22-годишния Дрейпър в АТП, след като достигна до финала на Откритото първенство на София през миналата година. От новата седмица той ще бъде №31 в ранглистата на АТП и ще бъде най-високопоставеният британец.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО