Грузия поведе срещу Испания, но беше разгромена и отпадна от Евро 2024

1 юли 2024 00:34  |  Спортни
Грузия поведе срещу Испания, но беше разгромена и отпадна от Евро 2024

Испания победи Грузия с 4:1 на осминафиналите на Европейското първенство по футбол в Германия, въпреки че изоставаше в резултата след автогол. На четвъртфиналите Испания ще се изправи срещу домакините от Германия.

Испанците поеха контрол над топката още от началото, докато тимът на Вили Саньол разчиташе на контраатаки. „Ла Фурия Роха“ създаде няколко опасни моменти пред вратата на Гиорги Мамардашвили като един удар с глава на Дани Карвахал след центриране от корнер. Такъв имаше и в 16-ата минута, но от Аймерик Лапорт, който обаче премина встрани от противниковата врата, предаде Gong.bg.

В 20-ата минута Грузия шокира Испания и поведе след автогол. Отар Какабадзе получи отдясно при добра контраатака на Грузия. Той пусна остро подаване в наказателното на „Ла Фурия Роха“ към Хвича Кварцхелия, но топката срещна тялото на защитника Робин Льо Норманд и влезе в испанската врата. Това не стресна кой знае колко испанците, които продължиха да натискат и да създават по-опасните положения. Така падна и изравнителен гол в 39-ата минута. Топката стигна до Родри, който със силен шут от границата на наказателното я прати в мрежата на Грузия, за да изравни – 1:1. Попадението бе проверено за засада на Мората, който бе в нередовна позиция, но не игра с топката. Претенциите на грузинците бяха, че той обаче влияе на играта. В крайна сметка попадението беше потвърдено.

В началото на второто полувреме „Ла Фурия Роха“ осъществи пълния обрат. Ламин Ямал изпрати отлично центриране към далечната греда. Там Фабиан Руис стигна до топката и я прати в мрежата на Грузия с глава. В 74-ата минута Ламин Ямал комбинира със съотборник, след което прати остро подаване към далечната греда. Вместо това топката срещна защитник на Грузия и влезе във вратата. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като страничният съдия сигнализира за засада на испанския младеж.

Само минута след това все пак падна още един гол за възпитаниците на Де ла Фуенте. Нико Уилямс бе изведен с хубаво дълго подаване. Той напредна и се справи с бранител на Грузия, след което с хубав изстрел прати топката под горната греда за 3:1. До края на мача „Ла Фурия Роха“ продължи да създава положения и в 83-ата минута Дани Олмо също се разписа. Влезлият от скамейката футболист на РБ Лайпциг получи и стреля веднага от границата на наказателното поле. Стражът на Грузия не успя да стигне до топката, която се озова в мрежата му.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО