Фермерите вече могат сами да изтеглят цифрови данни за площите си

Публикувано преди 10 години  |  Общество

zemedelie_elhovonewsКандидатите за Директни плащания 2014 г. могат сами да изтеглят цифрови географски данни (графична информация) за парцелите, които са декларирали за подпомагане. Те се намират във връзката „Система за индивидуална справка по Директни плащания” на началната страница на ДФ „Земеделие“ – РА. Достъпът до нея е чрезпотребителското име и персоналния код отзаявлението за директни плащания. В самата система за справка има и ръководство за работа с цифровите данни, както и инструкции за въвеждането на потребителското име и паролата.

Цифровите данни се предоставят в .shp (shape) формат. Shape файловете са геометричен географски формат за запис на пространствено местонахождение и атрибутна информация на географски обекти. Системата генерира следните файлове, в проекция UTM zone 35N:

PRC_.shp – Геометрия на земеделските парцели
PRC_.shx – Индекс към геометрията на обектите
PRC_.dbf – Привързан dBASE файл (база данни) с атрибутна информация; съдържа данни за декларираните култури и схеми за всеки парцел
BZS_.shp – Геометрия на земеделските парцели
BZS_.shx – Индекс към геометрията на обектите
BZS_dbf – Привързан dBASE файл (база данни) с атрибутна Информация; съдържа данни за местоположението на блоковете на земеделско стопанство и кампанията, за която се отнасят данните.


Статията е публикувана на 19 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА