12,9 градуса под нулата бе температурата в град Елхово тази сутрин

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Природата наистина поднася големи изненади в последно време. Само преди няколко дни отбелязвахме температурни рекорди от порядъка на около 18-19 градуса. Температурата в град Елхово към 7:00 часа тази сутрин бе 12,9 градуса под нулатa. Такава е била и час по-късно при замерването в 8:00 часа. Според синоптиците от днес започва затопляне в цялата страната, тези ниски температури ще са последни за сезона добавят още те.

Днес Ще преобладава слънчево време със слаб до умерен вятър от запад-югозапад и с него температурите ще започнат да се повишават. Дневните температури, в повечето места, ще са между 2 и 7 градуса. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Такава е прогнозата за времето на НИМХ, цитирана от Агенция „Фокус“.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. През нощта срещу четвъртък облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад-югозапад.Максималните температури на въздуха ще са между 2 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 7-9. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд в масивите от Западна, а по-късно през деня и над Централна България облачността ще се увеличи. Почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

За подробна прогноза за град Елхово в следващите десет дни, четете в нашия сайт в раздел „Времето“ – или на адрес https://elhovo.news/?page_id=122054


Статията е публикувана на 17 февруари 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА