Община Елхово подписа нов договор за патронажна грижа за хората в нужда

Публикувано преди 3 години  |  Общество

На 29 март 2021 г. кметът на община Елхово Петър Киров подписа договор за изпълнението на проект „Патронажна грижа + в община Елхово“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 “ .

Общо 52 лица, възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, както и хора с увреждания и техните семейства ще получават интегрирани здравно-социални услуги по домовете си. За целта ще бъде нает персонал, включващ 5 домашни помощника и 1 медицински специалист, които да обслужват нуждаещите се на територията на град Елхово и селата от общината, като по този начин ще се повиши социалната активност и трудовата реализация на безработни лица.

В рамките на проекта ще се изпълняват и мерките по превенция от заразяване с COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности.

Във всяка от социалните услуги ще работят по двама хигиениста изпълняващи основни дейности, включващи ежедневно почистване  и  дезинфекция на всички помещения в съответната социална услуга, както и на определените критични точки, които подлежат на задължителна дезинфекция.

Дейностите ще се реализират в срок от 12 месеца. През месец април предстои техническата подготовка, набиране на документи и оценка на потребностите на нуждаещите се лица. Същинското предоставяне на услугите ще стартира от месец май 2021 г.

Проект: „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА +  В ОБЩИНА ЕЛХОВО“,  ДБФП № BG05M9OP001-6.002-0089, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси.“2014-2020 г.


Статията е публикувана на 31 март 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА