Община Елхово подписа нов договор за патронажна грижа за хората в нужда

  435 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

На 29 март 2021 г. кметът на община Елхово Петър Киров подписа договор за изпълнението на проект „Патронажна грижа + в община Елхово“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 “ .

Общо 52 лица, възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, както и хора с увреждания и техните семейства ще получават интегрирани здравно-социални услуги по домовете си. За целта ще бъде нает персонал, включващ 5 домашни помощника и 1 медицински специалист, които да обслужват нуждаещите се на територията на град Елхово и селата от общината, като по този начин ще се повиши социалната активност и трудовата реализация на безработни лица.

В рамките на проекта ще се изпълняват и мерките по превенция от заразяване с COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности.

Във всяка от социалните услуги ще работят по двама хигиениста изпълняващи основни дейности, включващи ежедневно почистване  и  дезинфекция на всички помещения в съответната социална услуга, както и на определените критични точки, които подлежат на задължителна дезинфекция.

Дейностите ще се реализират в срок от 12 месеца. През месец април предстои техническата подготовка, набиране на документи и оценка на потребностите на нуждаещите се лица. Същинското предоставяне на услугите ще стартира от месец май 2021 г.

Проект: „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА +  В ОБЩИНА ЕЛХОВО“,  ДБФП № BG05M9OP001-6.002-0089, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси.“2014-2020 г.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »