Новите мерки срещу COVID-19 са в сила от днес

  1 073 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

От полунощ на 7 септември влязоха в сила новите ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас. Преустановяват се посещенията в детски центрове, нощни клубове и други. Ресторантите пък ще работят с намалено работно време.

Ето какви са и останалите мерки на здравните власти:

– Провеждането на конгресни мероприятия се позволява при спазване на дистанция и маски.
– Преустановява се провеждането на тийм-билдинги и други подобни прояви.
– Провеждането на конкурси, масови изпити и други се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета и максимум 30 души в зала.
– Посещенията на кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито се позволява при не повече на 50% от капацитета на помещенията и ползване само на седяшите места.
– Музеи и галерии ще се посещават при осигуряване на минимум 8 квадратни метра на човек.
– Посещенията в центрове, школи и други обекти се допускат при не повече от 30% от капацитета на помещенията и максимум 10 души.
– Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика.
-Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и други, само седящи места, ползване на всяка трета седалка, спазване на дистанция и носене на маски.
– Посещенията на фитнес центрове се допускат при ползване на не повече от 30% от капацитета.
– ​​Посещенията на спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове, при използване на не повече от 50% от капацитета им.
– ​​​​Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява.
– ​​​​Посещенията в заведенията за хранене и развлечение се допускат от 07:00 до 22:00 часа при осигуряване на метър и половина отстояние между облекалките на столовете на съседните маси. Ще се допускат максимум 6 души на маса, а персоналът ще трябва да е с маски.
– ​​​​​​​Частни събития като сватби, кръщенета и други подобни събития могат да се провеждат с до 30 души на закрито и 60 души на открито.
– ​​​​​​​Всички търговци, които предоставят услуги, трябва да не допускат повече от един човек на осем квадратни метра.
– ​​​​​​​На всички пазари, тържища и базари трябва да се осигури еднопосочно движение и на един човек да се падат осем квадратни метра.
– ​​​​​​​Работодателите трябва да осигурят дистанционна форма на работа там, където е възможно. Допуска се присъствена работа на максимум 50% от персонала.
– ​​​​​​​​​​​​​​Мероприятия ще могат да се провеждат, когато 100% от персонала е с валиден цифров COVID-19 сертификат.Статията е публикувана на 7 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Бронзов медал за елховския борец Иван Чавдаров от международен турнир по борба
Иван Чавдаров от Елхово спечели бронзов медал на международния турнир "Стоте войводи" в Сливен. Това е равносметката ... прочети още »
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »