Новите мерки срещу COVID-19 са в сила от днес

  988 | Публикувано преди 3 седмици  | Общество

От полунощ на 7 септември влязоха в сила новите ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас. Преустановяват се посещенията в детски центрове, нощни клубове и други. Ресторантите пък ще работят с намалено работно време.

Ето какви са и останалите мерки на здравните власти:

– Провеждането на конгресни мероприятия се позволява при спазване на дистанция и маски.
– Преустановява се провеждането на тийм-билдинги и други подобни прояви.
– Провеждането на конкурси, масови изпити и други се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета и максимум 30 души в зала.
– Посещенията на кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито се позволява при не повече на 50% от капацитета на помещенията и ползване само на седяшите места.
– Музеи и галерии ще се посещават при осигуряване на минимум 8 квадратни метра на човек.
– Посещенията в центрове, школи и други обекти се допускат при не повече от 30% от капацитета на помещенията и максимум 10 души.
– Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика.
-Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и други, само седящи места, ползване на всяка трета седалка, спазване на дистанция и носене на маски.
– Посещенията на фитнес центрове се допускат при ползване на не повече от 30% от капацитета.
– ​​Посещенията на спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове, при използване на не повече от 50% от капацитета им.
– ​​​​Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява.
– ​​​​Посещенията в заведенията за хранене и развлечение се допускат от 07:00 до 22:00 часа при осигуряване на метър и половина отстояние между облекалките на столовете на съседните маси. Ще се допускат максимум 6 души на маса, а персоналът ще трябва да е с маски.
– ​​​​​​​Частни събития като сватби, кръщенета и други подобни събития могат да се провеждат с до 30 души на закрито и 60 души на открито.
– ​​​​​​​Всички търговци, които предоставят услуги, трябва да не допускат повече от един човек на осем квадратни метра.
– ​​​​​​​На всички пазари, тържища и базари трябва да се осигури еднопосочно движение и на един човек да се падат осем квадратни метра.
– ​​​​​​​Работодателите трябва да осигурят дистанционна форма на работа там, където е възможно. Допуска се присъствена работа на максимум 50% от персонала.
– ​​​​​​​​​​​​​​Мероприятия ще могат да се провеждат, когато 100% от персонала е с валиден цифров COVID-19 сертификат.Статията е публикувана на 7 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »