Родители на нередовни ученици връщат еднократните помощи

  445 | Публикувано преди 1 седмица  | Общество

В Ямбол родители на ученици от първи и осми клас ще връщат получените еднократни помощи, тъй като децата им не са посещавали редовно учебни занятия, информираха от Дирекцията „Социално подпомагане“, цитирани от БНР.

Процедурите по връщането на средствата вече са в ход, уточни началникът на отдела в местната социална служба.

Ако детето допусне 5 и повече отсъствия, дължат връщане на сумата. Еднократната помощ е в размер на 300 лв. се изплаща на две равни вноски през двата учебни срока. Такива помощи през лятото са отпуснати са отпуснати на 832 семейства за деца в първи клас и на 728 семейства за деца в осми клас.

Получената помощ от 150 лева за първия срок ще трябва да възстановят родителите на четирима първокласници и 13 осмокласници, като те ще бъдат лишени и от втората вноска.Статията е публикувана на 10 януари 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »