ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово отвори врати за 224 ученици (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

По стара вековна традиция на този ден децата на България тръгват на училище. С времето той се е превърнал в празник посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука и просвещение. Ден празничен и светъл, усмихнат и пъстър, изпълнен с надеждите, с които идва всяко ново начало.

Тази учебна година Професионална гимназия „Стефан Караджа“ отваря врати за да посрещне 224 ученици в 10 паралелки в специалности, които са с недостиг на пазара на труда и стем професии Малък и среден бизнес, Производство на облекло от текстил, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заваряване.

Поздравителни адреси бяха получени от Министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, Кмета на община Елхово г-н Петър Киров, Началника на РУО град Ямбол Г-н Стойко Стойков и др.

Директорът на гимназията г-жа Снежана Връцова поздрави осмокласниците и учителите с думите: „Вие за първи път прекрачвате прага на нашето училище. Днешният ден е от тези, които се помнят за цял живот. Запазете винаги това вълнение, което изпитвате. Знайте, че в училище ще ви посрещнат учители, които ще ви обичат и подкрепят, ще ви помогнат да обикнете знанието, така и най-трудните уроци няма да са страшни. Уважаеми учители, подайте ръка с обич и вяра на Вашите възпитаници. Посрещнете ги с топла усмивка и с най-искрените думи. Помагайте им да преодолеят изпитанията и да сбъднат мечтите си. Дарете ги с цялата си любов. Бъдете за тях не просто техни учители, а и вдъхновители! Скъпи ученици, учители и служители, пожелавам на всички лека и спорна учебна година!“Статията е публикувана на 15 септември 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »