ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово отвори врати за 224 ученици (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

По стара вековна традиция на този ден децата на България тръгват на училище. С времето той се е превърнал в празник посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука и просвещение. Ден празничен и светъл, усмихнат и пъстър, изпълнен с надеждите, с които идва всяко ново начало.

Тази учебна година Професионална гимназия „Стефан Караджа“ отваря врати за да посрещне 224 ученици в 10 паралелки в специалности, които са с недостиг на пазара на труда и стем професии Малък и среден бизнес, Производство на облекло от текстил, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заваряване.

Поздравителни адреси бяха получени от Министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, Кмета на община Елхово г-н Петър Киров, Началника на РУО град Ямбол Г-н Стойко Стойков и др.

Директорът на гимназията г-жа Снежана Връцова поздрави осмокласниците и учителите с думите: „Вие за първи път прекрачвате прага на нашето училище. Днешният ден е от тези, които се помнят за цял живот. Запазете винаги това вълнение, което изпитвате. Знайте, че в училище ще ви посрещнат учители, които ще ви обичат и подкрепят, ще ви помогнат да обикнете знанието, така и най-трудните уроци няма да са страшни. Уважаеми учители, подайте ръка с обич и вяра на Вашите възпитаници. Посрещнете ги с топла усмивка и с най-искрените думи. Помагайте им да преодолеят изпитанията и да сбъднат мечтите си. Дарете ги с цялата си любов. Бъдете за тях не просто техни учители, а и вдъхновители! Скъпи ученици, учители и служители, пожелавам на всички лека и спорна учебна година!“


Статията е публикувана на 15 септември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА