Канцлерът на Австрия Карл Нехамер пристига на посещение в Елхово

Публикувано преди 1 седмица  |  Общество

Австрийският канцлер Карл Нехамер пристига на посещение в България по покана на президента Румен Радев. Двамата ще посетят Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово.

Целта на визитата е Нехамер да се запознае с предприетите от страната ни мерки за охраната на границите на ЕС. В делегацията, водена от австрийския канцлер, ще бъде и федералният министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер. Часове преди визитата Карл Нехамер обяви, че България не е готова за Шенген. Според него България и Румъния трябва да получат пълна подкрепа от ЕС за укрепване на своите граници.Статията е публикувана на 23 януари 2023


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »