Канцлерът на Австрия Карл Нехамер пристига на посещение в Елхово

Публикувано преди 2 месеца  |  Общество

Австрийският канцлер Карл Нехамер пристига на посещение в България по покана на президента Румен Радев. Двамата ще посетят Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово.

Целта на визитата е Нехамер да се запознае с предприетите от страната ни мерки за охраната на границите на ЕС. В делегацията, водена от австрийския канцлер, ще бъде и федералният министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер. Часове преди визитата Карл Нехамер обяви, че България не е готова за Шенген. Според него България и Румъния трябва да получат пълна подкрепа от ЕС за укрепване на своите граници.Статията е публикувана на 23 януари 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Софийски реалности: Болница няма нормален паркинг за пациентите, в двора ѝ ще правят хотел
Пациенти на голяма столична болница са принудени да спират в най-дясната лента на оживен булевард. Така, автомобилите ... прочетете още »
Тихомир Безлов: Докладът на Държавния департамент е внимателен, съобразен с изборите у нас
„В доклада на Държавния департамент на САЩ се цитират решенията на съда. Тонът е внимателен и очевидно ... прочетете още »
Южна Корея и Япония започнаха нормализиране на отношенията помежду си
Южнокорейският президент Юн Сук-йол заяви, че ще нареди връщането на Япония в списъка на Южна Корея със ... прочетете още »
Положението с правата на човека се влошава в световен мащаб
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази съжаление за влошаване на правата на човека в световен мащаб, ... прочетете още »
"Гардиън": Си Цзинпин идва в Москва точно когато Китай напира да играе по-доминираща роля в света
Китайският президент Си Цзинпин пристигна на първото си посещение в Москва от 2019 г. насам, пише британският ... прочетете още »
ISW: Русия все пак напредва в Бахмут
Руските сили отбелязаха незначителни успехи във и около Бахмут на фона на съобщенията за увеличаване на темпото ... прочетете още »
Шакира с шокиращ ход?
Според испански медии известната певица Шакира е поставила кукла "вещица" на балкона на къщата ѝ в Барселона ... прочетете още »
Поредна спецакция на МВР, този път в Сандански и Кресна
В ход е специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и противодействие ... прочетете още »