Слави Трифонов: Трябва да върнем ветото срещу РСМ

18 март 2023 22:32  |  България

„Ако зависи от ИТН комплексът „Мини Марица-изток“ няма да се закрива“, каза по време на среща със симпатизанти лидерът на ПП „Има такъв народ“ и водач на листата в 27-МИР- Стара Загора Станислав Трифонов, предаде БТА.

„Трябва да се направи всичко възможно комплексът да се запази и неговото затваряне да се изтегли максимално напред във времето“, посочи още Трифонов. Запазването на комплекса е от националната сигурност на България, а затварянето би застрашило енергийната сигурност на страната, отбеляза той.

Според лидерът на ИТН България е в политическа криза като френската държава през 60-те години на миналия век. „Ние предлагаме вариант, но трябва хората да искат наистина да се проведе референдум, който да предизвика свикване на Велико народно събрание, което да промени политическата система у нас“, каза водачът в 27 МИР.

Трифонов подчерта, че трябва да бъде върнато българското вето срещу Република Северна Македония. „Това е казус, който касае всички българи, не само тези, които живеят в Северна Македония“.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО