Моуриньо: Имал съм си работа с много лоши съдии, но този е най-слабият в кариерата ми

Публикувано преди 12 месеца  |  Спортни

В пореден скандал се забърка треньорът на Рома Жозе Моуриньо. Този път специалистът се изказа крайно негативно за рефера от изминалия двубой срещу Монца (1:1) от Серия “А”.

Става въпрос за съдията Даниеле Кифи, когото португалецът и преди е критикувал. В резултат на това обаче прокурорът към Италианския олимпийски комитет започна разследване на Специалния. Иначе самият Моу призна, че по време на двубоя е носел микрофон на тялото си, който за всеки случай да записва всичко, за да може после да бъде оневинен, ако го обвинят в нещо.

“Това е най-слабият арбитър, когото съм срещал през кариерата си” – заяви Моуриньо пред DAZN.

“И вярвайте ми, имал съм си работа с много лоши съдии. Обикновено когато говоря за даден рефер, това е защото той е повлиял директно върху изхода от мача. В този случай сега това не беше така. Но е ужасно, когато ти като арбитър не осъществяваш никаква чисто човешка връзка с другите около теб, когато не проявяваш никакво съчувствие. Та той показа червен картон на футболист, който в 96-ата минута се подхлъзна от умора!”, продължи треньорът на Рома, визирайки изгонването с втори жълт картон на Мехмет Зеки Челик.

“Но не съм глупак и заради това излязох на терена с микрофон на тялото си. Така записах всичко от момента, в който напуснах съблекалнята. Просто трябваше да се защитя”, обясни Моуриньо.

“Казват, че при съдията Даниеле Орсато никога не побеждаваме, но предпочитам той да ръководи двубоите ни, защото винаги контролира нещата. Не му се налага да се гневи, винаги е спокоен. Кифи обаче не става за рефер. Той е добър в това да се ядосва и това е. Сега той не повлия върху изхода на срещата, но когато в 96-ата покажеш втори жълт картон, това обяснява нещата”, ядосваше се Моуриньо.

По-късно стана ясно, че срещу португалеца е тръгнало разследване заради острите му думи по адрес на арбитъра, заради което той рискува наказание.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО