Желязков: Държавата е длъжник на Банско, Витоша и Боровец

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Крайно наложително е държавата да реши проблемите пред развитието на зимните ни курорти, които са пречка и пред инвеститорите, и пред местната икономика.

Това заяви при официалното откриване на ски сезона в Банско председателят на парламента Росен Желязков, предаде БНР.

На работна среща с председателя на Народното събрание кметовете на туристическите общини в района настояха да бъдат анализирани всички нормативни пречки пред развитието на туристическа инфраструктура в техните общини. Най-яркият пример за това е нерешеният 12 години казус с втора кабинкова линия в Банско, сподели кметът на курорта Стойчо Баненски. По същата причина желанието на съседните общини Разлог, Белица и Якоруда да модернизират старите и изграждат нови спортни и ски съоръжения остава в неясното бъдеще.

По време на официалната церемония по откриването на зимния сезон Росен Желязков заяви:

„Държавата е длъжник на Банско. Държавата е длъжник на Витоша, на Боровец и крайно време е да направи процеса за развитието на зимните ни курорти устойчив, така че природата да е близо до хората, да служи за развитието на местната икономика“.

Парламентът също носи отговорност към това зимните ни курорти да не са на мястото, което заслужават на европейската карта:

„Заради това Народното събрание трябва най-сетен да приеме тези „устойчиви“ закони, които да гарантират зимния ски туризъм и инвестициите в него“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО