Стана ясна причината за сбиването между Мело и Уокър

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Халфът на Флуминензе Фелипе Мело обясни причината за конфликта си с играчите на Ман Сити. След вчерашния финал за Световното клубно първенство, спечелен категорично от “гражданите” с 4:0, бразилецът се сби с Кайл Уокър и се наложи двамата да бъдат разтървавани от останалите.

40-годишният ветеран Мело разкри след мача защо се е стигнало до сблъсъка му с англичанина и поясни, че всъщност вини за ситуацията Джак Грийлиш: “Днес Грийлиш прояви неуважение към институцията Флуминензе и аз никога няма да позволя това да се случи. Той викаше “оле” в края на мача. Това е за феновете, феновете могат да викат “оле”. Спортистът на терена не може да бъде неуважителен към институцията”.

🗣️ Felipe Melo: „When the game ended, Grealish went after Martinelli. He chose a little guy. He has no balls to face a big one. He was passing close to Martinelli and I saw them talking, forehead to forehead, so I went after him. I pushed him. [Kyle] Walker pushed me, too. I went… pic.twitter.com/Mu5BOkc0Ak

— Football Tweet ⚽ (@Football__Tweet) December 23, 2023

“След мача Грийлиш тръгна след Мартинели. Той избра по-дребничко момче. Той няма топки да се изправи срещу някой по-голям. Грийлиш мина близо до Мартинели и ги видях да говорят, опрели чело в чело, така че тръгнах след него. Аз го бутнах. Кайл Уокър ме бутна също. Отидох да защитавам съотборник”, продължи бразилецът.

Lo peor de la final del Mundial de Clubes

⚔️ Felipe Melo, Kyle Walker y Jack Grealish se enzarzaron al acabar el encuentro.
pic.twitter.com/dhUwuHC4sF

— Idolo Deportivo (@idolo_deportivo) December 22, 2023

“Аз също защитих моята институция. Ще правя това завинаги. Никой няма да показва неуважение към моята институция и спортистите ѝ. Никой няма да дойде и да унижава моите приятели или моя клуб.И така, за идиотите, които се нарекоха журналисти и вече казаха, че съм създал неприятности, аз не съм ги създал, напротив, отидох да защитя Мартинели, който беше притиснат в ъгъла от този спортист. И бих го направил отново. Аз съм войн”, заяви още Мело.

Джак Грийлиш обаче побърза да се защити, като използва социалните медии, за да опровергае твърденията на бразилеца. “Нито веднъж не съм казвал “оле”, написа англичанинът.

Not once did I say ole https://t.co/wguT4ZFwc6

— Jack Grealish (@JackGrealish) December 22, 2023

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО