Първо във ФАКТИ: 65 пътници на летище София изпуснаха полетите си тази сутрин

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Близо 50 пътници не са успели да излетят днес от Терминал 1 на летище София. Това съобщи читател на ФАКТИ. Според него, причината е била, че не е имало достатъчно персонал при проверката за сигурност и това е забавило твърде много процеса.

Справка на сайта на летище „София“ показва, че в часовия диапазон между 5.55 ч. и 6.40 ч. една от нискотарифните авиокомпании, които ползват Терминал 1, е имала 6 полета. Де факто в рамките на 45 минути от терминала е предвидено да излетят значителен брой пътници, което изисква и доста наземен персонал.

ФАКТИ се свърза с представители на летище „София“. От там заявиха: Тази сутрин 65 пасажери не са успели да се качат на полетите си. Най-голямата част от тях – 21 души са за полета за Мадрид в 6:40. Причината за това е, че авиокомпанията Wizz Air e заменила в последен момент самолета с по-малък. Билетите на тези пътници са презаверени от Wizz Air и те ще летят с други полети. Останалите пътници са били за полети до Неапол, Женева, Дортмунд, Лондон-Лутън, Айндховен и Мадрид. Те са били много късно на летището и по тази причина са изпуснали полетите си. Затова отново използваме възможността да призовем пътуващите да бъдат минимум 2 часа, най-добре 3 часа преди полета си на летище София.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО